تبلیغات
دنیای حیوانات - چکاوک

توضیحات وبلاگ                 
با عرض سلام خدمت شما بازدیدکنندگان گرامی. شما عزیزان می توانید عکس های خود را از فیلد روبه رو آپلود کنید: در خبرنامه ی ما عضو شوید تا بتوانید از امکانات این وبلاگ مانند ارسال وحذف پست،تایید نظراتو...استفاده کنید. در نظر سنجی ما شرکت کنید.برای تبادل لینک با ما ابتدا ما را بانم "دنیای حیوانات"لینک کنید سپس در بخش نظرات یا ارسال لینک خبر دهید تا لینکتان کنیم. ما را از نظرات وپیشنهادات خود اگاه کنید

چکاوک                 

چَکاوَک هُدهُد (نام علمی: Alaemon alaudipes) پرنده‌ای دانه‌خوار و حشره‌خوار با منقاری بلند و خمیده، دشتی و بومی، مخصوصاً در مناطق نیمه‌بیابانی که مملو از درختچه‌ است و تلماسها، و احیاناً در تلماسهای ساحلی، و دره‌های کوهستانی و مناطق باز و سنگلاخی دیده می‌شود. پرنده چکاوک هدهد اندکی از چکاوک بزرگ‌تر است. این پرنده در فصل‌های مختلف در دشت و صحرای کشور قطر زیاد دیده می‌شود. عموماً پرنده‌ای بومی است و تقریباً در سایر مناطق شبه جزیره عربستان وجود دارد.

مشخصات پرندهٔ چکاوک هدهد

طول تقریبی پرندهٔ چکاوک هدهد ۲۰ سانتیمتری است با بدنی نسبتاً لاغر، سطح پشتی چکاوک هدهد به رنگ خاکی مایل به خرمایی با لکه‌های سیاه، باکناره‌های سیاه که شهپرهای آن رفته رفته از وسط به کنار کوتاهتر است. در کنار گردنش لکه‌ای مرکب از رگه‌های سفید وسیاه تو هم است. قسمت زیر بدنش مایل به سفید و پر زیر دمش به رنگ سیاه است. منقاری دراز وکمی خمیده، وطول منقارش ۴ سانتیمتر می‌باشد. بالهایش مانند بالهای هدهد مخطط سیاه وسفیده و پاهایش بلند است. از منقارش برای حفر در زمین برای ایجاد لانه، وکسب غذا استفاده می‌کند.

پرنده نر
پرنده نر آوازی کشیده مانند صدای (نای) از خود صادر می‌کند بهدف اینکه توجه پرنده ماده به خود جلب کند. در ارتفاع ۲۰ متری پرواز می‌کند، هنگام پرواز با بالهای باز و کشیده اش حرکاتی آکروباتیک ایجاد می‌کند وبه سرعت از بالای به سوی زمین می‌آید، بالهایش هنگام پرواز به ۴۱ سانتیمتر می‌رسد. در تلماسه‌ها بیشتر دویدن به پرواز ترجیح می‌دهد. پاهای بلندش به وی کمک می‌کند که شکمش به ریگ گرم صحرا نخورد، چون این پرنده در تلماسه می‌دود، وباز می‌ایستد اطراف خودش نگاه می‌کند، و دوباره به دویدن ادامه می‌دهد.

موسم تخمگذاری

موسم تخم گذاری و جفت‌گیری پرنده «چکاوک هدهد » معمولاً از اواخر فصل بهار و اعتدال بهاری آغاز می‌شود و تا اواخر پائیز ادامه دارد. پرنده ماده از ۲ تا ۳ تخم می‌گذارد، مدت یک هفته روی تخمها می‌خوابد سپس جوجه‌ها از تخم بیرون می‌آیند. تا مدت ۴ روز توانایی بینایی ندارند. اگر احساس خطر کرد، ویا عابری به لانه اش نزدیک شد، از لانه بیرون می‌جهد برای حفاظت از لانه وجوجه‌های وبه مسافت کوتاهی جلو آن شخض عابر می‌دود وتوجه عابر به خود جلب می‌کند، وبا این صورت آن را از لانه دور می‌سازد.

به این مطلب امتیازدهید.بر اینجا کلیک کنید

موضوع: پرندگان | نوشته: سالار نجفلوی | تاریخ: جمعه 21 اسفند 1388 ساعت 06:33 ب.ظ | لینک ثابت | نظرات () و ::

اخرین مطالب ارسالی                 
هک ::
دودو ::
دم جنباک ::
دلیجه ::
دم جنباک ::
دلیجه ::
دودو ::
درنا ::
دراج ::
درنا ::
دراج ::
دیدومک ::
دارکوب ::
خوتکا ::
دارخزک ::
خروس کولی ::
خروس ::
حواصیل ::
خوتکا ::
دارخزک ::
خروس کولی ::
خروس ::
حواصیل ::
دیدومک ::
دارکوب ::
چنگر ::
چکاوک ::
چرخ ریسک ::
چنگر ::
چکاوک ::

صفحات