تبلیغات
دنیای حیوانات - جغد

توضیحات وبلاگ                 
با عرض سلام خدمت شما بازدیدکنندگان گرامی. شما عزیزان می توانید عکس های خود را از فیلد روبه رو آپلود کنید: در خبرنامه ی ما عضو شوید تا بتوانید از امکانات این وبلاگ مانند ارسال وحذف پست،تایید نظراتو...استفاده کنید. در نظر سنجی ما شرکت کنید.برای تبادل لینک با ما ابتدا ما را بانم "دنیای حیوانات"لینک کنید سپس در بخش نظرات یا ارسال لینک خبر دهید تا لینکتان کنیم. ما را از نظرات وپیشنهادات خود اگاه کنید

جغد                 
جُغد (بوف، بوم) نام پرنده‌ای شکاری است که دارای قدرت شنوایی و بینایی بسیار بالاییست. جغد از راسته بوف‌سانان است، در ویرانه‌ها زندگی می‌کند و به بدشگونی معروف است. جغدها در همه قاره‌ها به استثناء جنوبگان مشاهده شده‌اند.

واژهٔ جغد از زبان سغدی وارد فارسی شده‌است و اصل سغدی آن چَغوت است.

جغدی به نام اشوزوشت در اسطوره‌های ایرانی نقش زیادی در یاری نیروی خوبی دارد.


جغد پرنده سودمندی است زیرا خوراکش انواع موش است و در شکاف‌های تنه درختان و آشیانه‌های متروک زاغان لانه میگذارد. جغدها معمولاً شب‌رو و پگاه‌رو هستند یعنی هنگام پگاه و شفق از لانه بیرون آمده و شکار می‌کنند.

چشم‌های جغد بسیار حساس است و حتی در نور خیلی کم می‌تواند ببیند. بعضی از جغدها دارای چنان قدرت شنوایی هستند که می‌توانند یک طعمه را در تاریکی مطلق تشخیص دهند.کوچکترین جغد، جغد کوتوله آمریکای شمالی می‌باشد طول آن فقط ۱۵ سانتیمتر یعنی به بزرگی یک گنجشک است. تخم جغد همیشه به فاصله چند روز می‌شکند و نوزاد به دنیا می‌آید.

ویژگی‌ها

جغد پرنده‌ای است با صورتی پهن، منقاری خمیده و چشم‌هایی درشت و پاهای بزرگ، در دو طرف سرش دو دسته پر شبیه گوش گربه قرار دارد که گوش‌پر نامیده می‌شوند.

دارای سر بزرگ، صورت پهن، چشم‌های بزرگ و متمایل به جلو که استفاده از هر دو چشم را در یک زمان برای او میسر می‌سازد و دید دوچشمی را فراهم می‌کند، منقار قوی قلاب‌مانند و نیم‌پیدا و چنگال‌های تیز و نیرومند است. منقار قلاب‌شکل نیرومندش به همراه چنگال‌های قوی او برای نگه داشتن طعمه به کار می‌رود.

جغد نوکی کوچک و ظریف دارد. دور دهانش پرهای زبری هست که شبیه مو می‌باشد ولی مو نیست. پاهایش کوچک است و پنجه‌هایش ضعیف و بی‌طاقت. پر و بال او صاف است و خیلی آرام پرواز می‌کند. نوک پرهای جغد به شکلی طراحی شده که در هنگام حمله به طعمه صدای پرها کم باشد.

رنگش معمولاً کرم قهوه‌ای است. در نوکش یک شکاف هست. سرش بزرگ است. او هوای تاریک را دوست دارد. شب‌ها پرواز می‌کند. چشمانش بزرگ است و به خاطر همین خوب هم شکار می‌کند.

پرواز آنها بی‌صداست، بعضی از آنها گوش‌پرهای مشخصی دارند. پاهای پوشیده از پر دارند. تک‌زی‌اند و بیشترشان روی درخت زندگی می‌کنند. نر و ماده آنها همشکل است ولی ماده‌ها بزرگ‌ترند.

جغدها همیشه طعمه خود را درسته می‌بلعند و پس از آن‌که بخش‌های گواردنی آن را گواردند بازمانده آن را به شکل تفاله از راه دهان بیرون می‌اندازند.


| نوشته: سالار نجفلوی | تاریخ: دوشنبه 17 اسفند 1388 ساعت 08:43 ب.ظ | لینک ثابت | نظرات () و ::

اخرین مطالب ارسالی                 
هک ::
دودو ::
دم جنباک ::
دلیجه ::
دم جنباک ::
دلیجه ::
دودو ::
درنا ::
دراج ::
درنا ::
دراج ::
دیدومک ::
دارکوب ::
خوتکا ::
دارخزک ::
خروس کولی ::
خروس ::
حواصیل ::
خوتکا ::
دارخزک ::
خروس کولی ::
خروس ::
حواصیل ::
دیدومک ::
دارکوب ::
چنگر ::
چکاوک ::
چرخ ریسک ::
چنگر ::
چکاوک ::

صفحات